FAQs

1. Dos punts importants per a l’ús de l' EPI•NO® Delphine Plus

2. Què és una episiotomia i quines conseqüències pot tenir?

3. Quan haig de començar amb l’EPI·NO® Delphine Plus?

4. Puc començar amb l’EPI·NO® Delphine Plus abans per a estar inclús més preparada? 

5. Quantes vegades i quant de temps haig d’entrenar amb l'EPI•NO® Delphine Plus?

6. Pot l’entrenament amb l'EPI•NO® Delphine Plus augmentar anormalment la mida de la vagina?

7. Puc utilitzar l'EPI•NO® Delphine Plus si he tingut una episiotomia anteriorment o un esquinçament perineal?

8. Què es pot aconseguir entrenant amb l’EPI•NO® Delphine Plus?

9. Puc patir sense voler contraccions prematures o un part prematur entrenant amb l’EPI•NO® Delphine Plus?

10. És possible punxar accidentalment la membrana fetal entrenant amb l’EPI•NO® Delphine Plus?

11. Hi ha risc d’infecció?

12. Pot explotar el globus?

13. Puc fer-me mal amb l’entrenament?

14. Fins a on s’ha d’introduir el globus en la vagina durant l’entrenament?

15. Ajuda l’entrenament amb l’EPI•NO® Delphine Plus a la recuperació després del part, i com entona els músculs del sòl pelvià?

16. Si entreno amb l'EPI•NO® Delphine Plus, segueix essent profitós el massatge perineal?

17. Si entreno amb l'EPI•NO® Delphine Plus,  segueix essent necessari participar en un curs de preparació al part?

18. Hi ha circumstàncies sota les quals no haig d’utilitzar l’EPI•NO® Delphine Plus?

19. Està EPI•NO® Delphine Plus patentat?

20. La meva amiga està esperant un bebè, podria donar-li el meu EPI•NO® Delphine Plus?

21. Si tinc més preguntes en el futur o desitjo adquirir un EPI•NO® Delphine Plus, a on puc adreçar-me?

 

Volver arriba

1. Dos punts importants per a l’ús de l’EPI•NO® Delphine Plus

El globus s’escapa sovint de la vagina: per a evitar-ho enrotlla una tovallola doblegada de manera que formi un rodet d’uns 12 centímetres de diàmetre i abans de l’entrenament col·loca’l entre les cuixes. Si llavors comences a inflar l’EPI·NO®, aquest romandrà en la vagina còmodament.
Separant les cuixes a poc a poc, el globus lliscarà cap enfora suaument.
 
El millor entrenament: Començar inflant el globus només el necessari per a fer-lo suficientment rígid per a la seva inserció. Introdueix tres quartes parts del mateix sense inflar-lo més. Practica unes quantes contraccions i relaxacions del sòl pelvià i mira l’agulla del manòmetre. Has d’observar que l’agulla puja quan contraus els teus músculs i torna al punt de partida en relaxar totalment els músculs del sòl pelvià. Això és important perquè desitgem crear memòria muscular que servirà per a relaxar el teu sòl pelvià mentre el cap del bebè està coronant. Després d'alguns minuts realitzant aquest exercici, treu el globus poc a poc de manera que quedi només la meitat a dins. Comença a inflar el globus, (ara no has de mirar el manòmetre ja que no és necessari en els exercicis de dilatació e la vagina) fins que assoleixis un nivell que no causi malestar. No has de sentir dolor, tan sols una sensació de màxim estirament. Ara pots aguantar-lo a l’altra mà o posar-te de costat amb les cames doblegades i el mantens dins amb les cuixes. Intenta romandre d’aquesta manera durant uns 10 minuts. Mantingues aquesta postura ja que el globus tendeix a sortir i hauries d’invertir esforços en aguantar-lo. Si et sents còmoda, la teva parella pot ajudar-te a aguantar el globus.
 
Repeteix l’exercici si el globus se surt. Després de 10 minuts deixa d’aguantar-lo a dins i deixa’l sortir. Llavors mesura el diàmetre del globus col·locant-lo contra la plantilla del gràfic que trobaràs en el manual d’instruccions. Relaxa’t durant aquests 10 minuts, escolta música, llegeix, pensa en els aspectes positius del part, i fes exercicis de respiracions o qualsevol altra cosa que desitgis que et relaxi.
 
És important no intentar aconseguir metes excessives. El diàmetre del cap del bebè en néixer és d’uns 10 cm però amb l’EPI·NO® Delphine Plus no és necessari ni recomanable intentar arribar a aquesta dilatació ja que el teu cos no està generant les hormones necessàries per a arribar-hi, fet que sí succeeix durant el part. 

Serveixi com a exemple que els atletes es preparen per als esdeveniments importants sense batre rècords ja que aquest esforç es reserva per al dia en què necessiten arribar a aquesta fita.

 

Volver arriba

2. Què és una episiotomia i quines conseqüències pot tenir?

L’episiotomia és un procediment quirúrgic en el qual es realitza una incisió en el perineu durant la segona etapa del part, quan el cap del bebè està coronant. Es pensava que una episiotomia disminuïa la incidència d’esquinçament perineal. Segons l’Organització Mundial de la Salut (OMS), se’ls practica una episiotomia durant el part a prop del 60% de les dones. El tall es cus quirúrgicament després del part.

La pràctica de realitzar episiotomies com a procediment estàndard és altament polèmica. Les dones poden experimentar complicacions després d’una episiotomia. Les complicacions inclouen: sutures curatives lentes; dolor en orinar i durant els moviments intestinals, en seure i en caminar. Per a moltes dones reprendre les relacions sexuals després del part resulta dolorós i en alguns casos a llarg termini es converteix en una disfunció sexual.

Volver arriba

3. Quan haig de començar amb lEPI•NO® Delphine Plus?

Es recomana començar amb l’entrenament amb l'EPI•NO® Delphine Plus tres setmanes abans de la data calculada per al naixement del teu bebè..

Volver arriba

4. Puc començar amb l’EPI•NO® Delphine Plus abans per a estar inclús més preparada?

Els resultats òptims amb l’entrenament amb l’EPI•NO® Delphine Plus s’assoleixen en les tres setmanes abans del part. L’entrenament que comenci abans de la setmana 37 ha d’estar recomanat pel teu metge o llevadora. A més a més està demostrat que es més eficaç l’entrenament continuo (a diari) que no pas a més llarg termini però sense continuïtat ja que els músculs del perineu tendeixen a tornar al seu estat anterior (memòria)

Volver arriba

5. Quantes vegades i quant de temps haig d’entrenar amb l’EPI•NO® Delphine Plus?

Es recomana que l’ús de l’EPI•NO® Delphine Plus ssigui d’una a dues vegades al dia com a màxim i durant 10 a 20 minuts per cada sessió d’entrenament.

Volver arriba

6. Pot l’entrenament amb l'EPI•NO® Delphine Plus augmentar anormalment la mida de la vagina?

No, absolutament el contrari. En estirar el perineu gradualment i naturalment com a mesura preventiva és possible evitar el dany perineal a llarg termini. Quan passes un jersei ajustat pel teu cap, el coll s’amplia i torna a la seva forma original. Similarment, durant el part, l’obertura de la vagina ha d’ampliar-se per a permetre el pas del cap del teu bebè. L’entrenament amb l’EPI·NO® Delphine Plus acostuma la vagina a dilatar el que es requereix en un part i facilita el retorn a la seva dimensió normal.

Volver arriba

7. Puc utilitzar l'EPI•NO® Delphine Plus si he tingut una episiotomia anteriorment o un esquinçament perineal?

Sí. L’entrenament amb l’EPI•NO® Delphine Plus estimula la circulació de la sang i els músculs. Això pot fer que el fi teixit de la cicatriu sigui més flexible i més fàcil d’estirar. Si tens dolor i/o molèsties locals consulta el teu metge abans de començar.

Volver arriba

8. Què es pot aconseguir entrenant amb l'EPI•NO® Delphine Plus?

L’entrenament amb l’EPI·NO® Delphine Plus es realitza en 4 etapes. Les etapes 1 a 3 comencen a partir de la setmana 37 de l’embaràs. En l’etapa 1 s’exerciten els músculs del sòl pelvià. En l’etapa 2 el perineu i el canal de naixement s’estiren gradualment i suaument. En l’etapa 3 et prepares per a la sensació del part facilitant l’expulsió del globus a fora de la vagina. En l’etapa 4 amb l’EPI·NO® Delphine Plus (quatre a sis setmanes pospart) els músculs del sòl pelvià són restaurats (exercicis de Kegel) aplicant pressió contra la resistència proporcionada pel globus de l’EPI·NO® Delphine Plus. Amb el manòmetre de biofeedback incorporat, pots mesurar i assegurar l’eficàcia dels exercicis.

Volver arriba

9. Puc patir sense voler contraccions prematures o un part prematur entrenant amb l’EPI•NO®; Delphine Plus?

No. En els assajos clínics de l’EPI·NO® Delphine Plus no ha hagut cap indici de que l’entrenament amb aquest pugui causar la iniciació prematura de contraccions o el part prematur. L’entrenament amb l’EPI·NO® Delphine Plus s’ha d’emprendre sota la direcció del teu metge o de la teva llevadora i ha de començar idealment tres setmanes abans de la data calculada del naixement del teu bebè.

Volver arriba

10. És possible punxar accidentalment la membrana fetal entrenant amb l’EPI•NO® Delphine Plus?

TTant en els assajos clínics de l’EPI·NO® Delphine Plus com en els reports d’obstetres i llevadores, no existeixen indicis de que sigui possible punxar la membrana fetal durant l’entrenament amb l’EPI·NO® Delphine Plus.

Volver arriba

11. Hi ha risc d'infecció?

El perill d’infecció es va investigar en els assajos clínics. L’EPI·® Delphine Plus no s’utilitza en un ambient estèril. Si el dispositiu es neteja i es desinfecta segons les instruccions d’ús no ha d’haver cap risc d’infecció. Es recomana l’EPI·NO® Delphine Plus només per  a ús persona!

Volver arriba

12. Pot explotar el globus?

Això és extremadament inversemblant ja que el globus no s’infla més enllà de 10 cm. Cada globus ha estat provat fins a assolir la mida d’una pilota de futbol. El globus està fet de silicona de grau mèdic. Tracta el globus amb cura segons les instruccions d’ús.

Volver arriba

13. Puc fer-me mal amb l’entrenament?

Com en tot entrenament físic no has d’exercitar més enllà del teu nivell personal de confort. Si segueixes aquest consell no hi ha perill de lesió. Si no estàs segura, no dubtis a contactar amb el teu metge o la teva llevadora.

Volver arriba

14. Fins a on s’ha d’introduir el globus en la vagina durant l’entrenament?

El globus s’introdueix dos terços en la vagina; quedaran prop de 2 cm fora de la vagina. Assegura’t que el globus s’infla a dins de la vagina. Si no pots inflar molt el globus en la sessió inicial d’entrenament, pots aguantar el globus tancant lleugerament les cames. Això també evitaria que l’EPI·NO® Delphine Plus se surti de la vagina durant l’entrenament. Per a evitar que el globus s’introdueixi massa, pots aguantar amb la mà l’extrem que sobresurt. Només requeriràs de dues o tres sessions d’entrenament per a que determinis la posició òptima del globus en el teu cos.

Volver arriba

15. Ajuda l’entrenament amb l’EPI•NO® Delphine Plus a la recuperació després del part, i com entona els músculs del sòl pelvià?

Sí. De fet, cada cop més mares joves divulguen que l’entrenament amb l’EPI·NO® Delphine Plus durant el puerperi aconsegueix que els músculs del sòl pelvià es consolidin ràpidament i eficaçment. Llevadores i ginecòlegs també aprecien un ús eficaç en l’EPI·NO® Delphine Plus per a la recuperació del to de la musculatura vaginal després del part. 
 
El globus s’infla lleument fins que l’indicador del manòmetre indiqui el valor 4 i després s’introdueix en la vagina. 10 minuts d’entrenament a diari són suficients per a recuperar la força dels músculs del sòl pelvià. L’indicador de pressió del manòmetre assenyala l’augment de pressió quan es comprimeix el globus.
 

Volver arriba

16. Si entreno amb l'EPI•NO® Delphine Plus, segueix essent profitós el massatge perineal?

Sí. l'EPI•NO® Delphine Plus ha demostrat ésser el mètode més eficaç per a evitar lesions al perineu però malgrat tot es recomana que a més a més s’apliqui el massatge perineal.

Volver arriba

17. Si entreno amb l'EPI•NO® Delphine Plus, segueix essent necessari participar en un curs de preparació al part?

Sí. Un curs prenatal sota supervisió d’una llevadora qualificada és útil i recomanable.

Volver arriba

18. Hi ha circumstàncies sota les quals no haig d’utilitzar l’EPI•NO® Delphine Plus?

Trobaràs informació sobre contraindicacions en les instruccions d’ús. Aquesta informació de l’EPI·NO® Delphine Plus està també disponible a la web. Si no estàs segura de si pots utilitzar l’EPI·NO® Delphine Plus contacta amb el teu metge o la teva llevadora per a demanar informació addicional.

Volver arriba

19. ¿Està EPI•NO® Delphine Plus patentat?

Sí. Existeixen patents mundials del disseny únic de l’exercitador  EPI·NO® Delphine Plus en possessió del Dr. Horkel (l’inventor) i Tecsana.

Volver arriba

20. La meva amiga està esperant un bebè, podria donar-li el meu EPI•NO® Delphine Plus?

No! Ja que no és possible esterilitzar l’EPI·NO® Delphine Plus; es recomana només per a ús personal!

Volver arriba

21. Si tinc més preguntes en el futur o desitjo adquirir un EPI•NO® Delphine Plus,  a on puc adreçar-me?

Entra en contacte amb el teu distribuïdor local, a la nostra botiga virtual o envia’ns un e-mail aquí.

Volver arriba