FAQs

1. Dos punts importants per a l’ús de EPI•NO®

2. Què és una episiotomia i quines conseqüències pot tenir?

3. Quan haig de començar amb EPI·NO®?

4. Puc començar amb EPI·NO® abans per estar inclús més preparada? 

5. Quantes vegades i quant de temps haig d’entrenar amb EPI•NO®?

6. Pot l’entrenament amb EPI•NO® augmentar anormalment la mida de la vagina?

7. Puc utilitzar EPI•NO® si he tingut una episiotomia anteriorment o un esquinçament perineal?

8. Què es pot aconseguir entrenant amb EPI•NO®?

9. Puc patir sense voler contraccions prematures o un part prematur entrenant amb EPI•NO®?

10. És possible punxar accidentalment la membrana fetal entrenant amb EPI•NO®?

11. Hi ha risc d’infecció?

12. Pot explotar el baló?

13. Puc fer-me mal amb l’entrenament?

14. Fins a on s’ha d’introduir el baló en la vagina durant l’entrenament?

15. Ajuda l’entrenament amb EPI•NO® Delphine Plus a la recuperació després del part, i com entona els músculs del sòl pelvià?

16. Si entreno amb EPI•NO®, segueix essent profitós el massatge perineal?

17. Si entreno amb EPI•NO®, segueix essent necessari participar en un curs de preparació al part?

18. Hi ha circumstàncies sota les quals no haig d’utilitzar EPI•NO®?

19. Està EPI•NO® patentat?

20. La meva amiga està esperant un bebè, podria donar-li el meu EPI•NO®?

21. Si tinc més preguntes en el futur o desitjo adquirir un EPI•NO®, a on puc adreçar-me?

 

Tornar a dalt

1. Dos punts importants per a l’ús de EPI•NO®

El baló s’escapa sovint de la vagina: per evitar-ho enrotlla una tovallola doblegada de manera que formi un rodet d’uns 12 centímetres de diàmetre i abans de l’entrenament col·loca’l entre les cuixes. Si llavors comences a inflar EPI·NO®, aquest romandrà en la vagina còmodament.

Separant les cuixes a poc a poc, el baló lliscarà cap enfora suaument.

El millor entrenament: Començar inflant el baló només el necessari per fer-lo suficientment rígid per a la seva inserció. Introdueix tres quartes parts del mateix sense inflar-lo més. Practica unes quantes contraccions i relaxacions del sòl pelvià i mira l’agulla del manòmetre (només EPI·NO® Delphine Plus). Has d’observar que l’agulla puja quan contraus els teus músculs i torna al punt de partida en relaxar totalment els músculs del sòl pelvià. Això és important perquè desitgem crear memòria muscular que servirà per a relaxar el teu sòl pelvià mentre el cap del bebè està coronant. Després d'alguns minuts realitzant aquest exercici, treu el baló poc a poc de manera que quedi només la meitat a dins. Comença a inflar el baló, (ara no has de mirar el manòmetre ja que no és necessari en els exercicis de dilatació de la vagina) fins que assoleixis un nivell que no causi malestar. No has de sentir dolor, tan sols una sensació de màxim estirament. Ara pots aguantar-lo amb l’altra mà o posar-te de costat amb les cames doblegades i el mantens dins amb les cuixes. Intenta romandre d’aquesta manera durant uns 10 minuts. Mantingues aquesta postura ja que el baló tendeix a sortir i hauries d’invertir esforços en aguantar-lo. Si et sents còmoda, la teva parella pot ajudar-te a aguantar el baló.

Repeteix l’exercici si el baló se surt. Després de 10 minuts deixa d’aguantar-lo a dins i deixa’l sortir. Llavors mesura el diàmetre del baló col·locant-lo contra la plantilla del gràfic que trobaràs en el manual d’instruccions. Relaxa’t durant aquests 10 minuts, escolta música, llegeix, pensa en els aspectes positius del part, i fes exercicis de respiracions o qualsevol altra cosa que desitgis que et relaxi.

És important no intentar aconseguir metes excessives. El diàmetre del cap del bebè en néixer és d’uns 10 cm però amb EPI·NO® no és necessari ni recomanable intentar arribar a aquesta dilatació ja que el teu cos no està generant les hormones necessàries per a arribar-hi, fet que sí succeeix durant el part. 

Serveixi com a exemple que els atletes es preparen per als esdeveniments importants sense batre rècords ja que aquest esforç es reserva per al dia en què necessiten arribar a aquesta fita.

Tornar a dalt

2. Què és una episiotomia i quines conseqüències pot tenir?

L’episiotomia és un procediment quirúrgic en el qual es realitza una incisió en el perineu durant la segona etapa del part, quan el cap del bebè està coronant. Es pensava que una episiotomia disminuïa la incidència d’esquinçament perineal. Segons l’Organització Mundial de la Salut (OMS), se’ls practica una episiotomia durant el part a prop del 60% de les dones. El tall es cus quirúrgicament després del part.

La pràctica de realitzar episiotomies com a procediment estàndard és altament polèmica. Les dones poden experimentar complicacions després d’una episiotomia. Les complicacions inclouen: sutures curatives lentes; dolor en orinar i durant els moviments intestinals, en seure i en caminar. Per a moltes dones reprendre les relacions sexuals després del part resulta dolorós i en alguns casos a llarg termini es converteix en una disfunció sexual.

Tornar a dalt

3. Quan haig de començar amb EPI•NO®?

Es recomana començar amb l’entrenament amb EPI•NO® tres setmanes abans de la data calculada per al naixement del teu bebè..

Tornar a dalt

4. Puc començar amb EPI•NO® abans per estar inclús més preparada?

Els resultats òptims amb l’entrenament amb EPI•NO® s’assoleixen en les tres setmanes abans del part. L’entrenament que comenci abans de la setmana 37 ha d’estar recomanat pel teu metge o llevadora. A més a més està demostrat que és més eficaç l’entrenament continuo (a diari) que no pas a més llarg termini però sense continuïtat ja que els músculs del perineu tendeixen a tornar al seu estat anterior (memòria).

Tornar a dalt

5. Quantes vegades i quant de temps haig d’entrenar amb EPI•NO®?

Es recomana que l’ús d’EPI•NO® sigui d’una a dues vegades al dia com a màxim i durant 10 a 20 minuts per cada sessió d’entrenament.

Tornar a dalt

6. Pot l’entrenament amb EPI•NO® augmentar anormalment la mida de la vagina?

No, absolutament el contrari. En estirar el perineu gradualment i naturalment com a mesura preventiva és possible evitar el dany perineal a llarg termini. Quan passes un jersei ajustat pel teu cap, el coll s’amplia i torna a la seva forma original. Similarment, durant el part, l’obertura de la vagina ha d’ampliar-se per permetre el pas del cap del teu bebè. L’entrenament amb EPI·NO® acostuma la vagina a dilatar el que es requereix en un part i facilita el retorn a la seva dimensió normal.

Tornar a dalt

7. Puc utilitzar EPI•NO® si he tingut una episiotomia anteriorment o un esquinçament perineal?

Sí. L’entrenament amb EPI•NO® estimula la circulació de la sang i els músculs. Això pot fer que el fi teixit de la cicatriu sigui més flexible i més fàcil d’estirar. Si tens dolor i/o molèsties locals consulta el teu metge abans de començar.

Tornar a dalt

8. Què es pot aconseguir entrenant amb EPI•NO®?

L’entrenament amb EPI·NO® es realitza en 4 etapes. Les etapes 1 a 3 comencen a partir de la setmana 37 de l’embaràs. En l’etapa 1 s’exerciten els músculs del sòl pelvià. En l’etapa 2 el perineu i el canal de naixement s’estiren gradualment i suaument. En l’etapa 3 et prepares per a la sensació del part facilitant l’expulsió del baló a fora de la vagina. En l’etapa 4 amb EPI·NO® (quatre a sis setmanes postpart) els músculs del sòl pelvià són restaurats (exercicis de Kegel) aplicant pressió contra la resistència proporcionada pel baló d'EPI·NO®. Amb el manòmetre de biofeedback incorporat (només EPI·NO® Delphine Plus), pots mesurar i assegurar l’eficàcia dels exercicis.

Tornar a dalt

9. Puc patir sense voler contraccions prematures o un part prematur entrenant amb EPI•NO®?

No. En els assajos clínics duts a terme amb EPI·NO® no ha hagut cap indici de que l’entrenament amb aquest pugui causar la iniciació prematura de contraccions o el part prematur. L’entrenament amb EPI·NO® s’ha d’emprendre sota la direcció del teu metge o de la teva llevadora i ha de començar idealment tres setmanes abans de la data calculada del naixement del teu bebè.

Tornar a dalt

10. És possible punxar accidentalment la membrana fetal entrenant amb EPI•NO®?

Tant en els assajos clínics amb EPI·NO® com en els reports d’obstetres i llevadores, no existeixen indicis de que sigui possible punxar la membrana fetal durant l’entrenament amb EPI·NO®..

Tornar a dalt

11. Hi ha risc d'infecció?

El perill d’infecció es va investigar en els assajos clínics. EPI·NO® no s’utilitza en un ambient estèril. Si el dispositiu es neteja i es desinfecta segons les instruccions d’ús no ha d’haver cap risc d’infecció. EPI·NO® és només per a ús personal!

Tornar a dalt

12. Pot explotar el baló?

Això és extremadament inversemblant ja que el baló no s’infla més enllà de 10 cm. Cada baló ha estat provat fins a assolir la mida d’una pilota de futbol. El baló està fet de silicona de grau mèdic. Tracta el baló amb cura segons les instruccions d’ús.

Tornar a dalt

13. Puc fer-me mal amb l’entrenament?

Com en tot entrenament físic no has d’exercitar més enllà del teu nivell personal de confort. Si segueixes aquest consell no hi ha perill de lesió. Si no estàs segura, no dubtis a contactar amb el teu metge o la teva llevadora.

Tornar a dalt

14. Fins a on s’ha d’introduir el baló en la vagina durant l’entrenament?

El baló s’introdueix dos terços en la vagina; quedaran prop de 2 cm fora de la vagina. Assegura’t que el baló s’infla a dins de la vagina. Si no pots inflar molt el baló en la sessió inicial d’entrenament, pots aguantar el baló tancant lleugerament les cames. Això també evitaria que EPI·NO® se surti de la vagina durant l’entrenament. Per evitar que el baló s’introdueixi massa, pots aguantar amb la mà l’extrem que sobresurt. Només requeriràs de dues o tres sessions d’entrenament per a que determinis la posició òptima del baló en el teu cos.

Tornar a dalt

15. Ajuda l’entrenament amb EPI•NO® Delphine Plus a la recuperació després del part, i com entona els músculs del sòl pelvià?

Sí. De fet, cada cop més mares joves divulguen que l’entrenament amb EPI·NO® Delphine Plus durant el puerperi aconsegueix que els músculs del sòl pelvià es consolidin ràpidament i eficaçment. Llevadores i ginecòlegs també aprecien un ús eficaç d’EPI·NO® Delphine Plus per a la recuperació del to de la musculatura vaginal després del part. 

El baló s’infla lleument fins que l’indicador del manòmetre indiqui el valor 4 i després s’introdueix en la vagina. 10 minuts d’entrenament a diari són suficients per recuperar la força dels músculs del sòl pelvià. L’indicador de pressió del manòmetre assenyala l’augment de pressió quan es comprimeix el baló.

16. Si entreno amb EPI•NO®, segueix essent profitós el massatge perineal?

Sí. EPI•NO® ha demostrat ésser el mètode més eficaç per evitar lesions al perineu però malgrat tot es recomana que a més a més s’apliqui el massatge perineal.

Tornar a dalt

17. Si entreno amb EPI•NO®, segueix essent necessari participar en un curs de preparació al part?

Sí. Un curs prenatal sota supervisió d’una llevadora qualificada és útil i recomanable.

Tornar a dalt

18. Hi ha circumstàncies sota les quals no haig d’utilitzar EPI•NO®?

Trobaràs informació sobre contraindicacions d'EPI·NO® en les instruccions d’ús aquí.Si no estàs segura de si pots utilitzar EPI·NO® contacta amb el teu metge o la teva llevadora per demanar informació addicional.

Tornar a dalt

19. Està EPI•NO® patentat?

Sí. Existeixen patents mundials del disseny únic de l’exercitador  EPI·NO® en possessió del Dr. Horkel (l’inventor) i Tecsana.

Tornar a dalt

20. La meva amiga està esperant un bebè, podria donar-li el meu EPI•NO®?

No! Ja que no és possible esterilitzar EPI·NO®; és per a ús personal!

Tornar a dalt

21. Si tinc més preguntes en el futur o desitjo adquirir un EPI•NO®,  a on puc adreçar-me?

Entra en contacte amb el teu distribuïdor local, a la nostra botiga virtual o envia’ns un e-mail aquí.

Tornar a dalt