EPI·NO®

Un tranquil començament de la vida

El naixement del teu bebè és un petit miracle que implica emocions, expectatives, entusiasme i una gran alegria. També és una feina dura! Preparant-te abans del part pots facilitar el naixement del teu nadó en exercitar la musculatura pelviana i perineal amb EPI·NO®

El massatge perineal abans del naixement ajuda, però no és suficient per prevenir l'alt percentatge de danys perineals que experimenten les dones durant el part. Els esquinços del perineu poden causar infeccions i cicatrius, i de vegades poden estar relacionats amb dolor durant el coit i altres problemes de motilitat (dolor d'esquena, ciàtica, etc.).

Posteriorment, com a resultat de l'embaràs i del part, hi ha la possibilitat de patir incontinència urinària i/o prolapse vaginal o dels òrgans pelvians (vegeu la secció “Preparació al Part i Recuperació Postpart”). Exercitant els músculs del sòl pelvià i amb l'ajuda del biofeedback (només EPI·NO® Delphine Plus) es pot recuperar el to muscular del sòl pelvià.

Aprendre a fer els teus exercicis pelvians correctament és quelcom que et beneficiarà per a la resta de la teva vida.

La idea que va conduir al desenvolupament d'EPI·NO® s'origina a l'Àfrica, on algunes dones embarassades insereixen suaument una carbassa a la vagina per estirar els músculs pelvians i així facilitar el part natural i reduir el risc d'esquinçaments perineals.

D'aquest antic costum africà encara en ús actualment, es va crear el programa d'exercicis amb el baló inflable d'EPI·NO® i es va desenvolupar aquest dispositiu mèdic modern.

Un estudi alemany sobre EPI·NO® (Schuchardt et al. 2000) va mesurar el nivell d'ansietat, l'ús d'analgèsics, la durada del part durant la segona fase, els resultats sobre l'estat del perineu i l'índex d'Apgar després d’1 i 5 minuts. L'estudi va reflectir que "amb l'entrenament diari amb EPI·NO®, és possible reduir l'ansietat del moment del part considerablement. En reduir l'ansietat també és possible escurçar el temps de la segona fase del part, així com la necessitat de l'ús de analgèsics: Gràcies a una pre-expansió més lenta i suau de la vulva i la vagina regulada per la pròpia dona, ha estat possible reduir notablement els danys perineals."

Diversos assaigs clínics mostren una reducció significativa de la lesió perineal als parts vaginals.

La segona etapa del part es redueix considerablement, cosa que disminueix l'estrès tant per a la mare com per al nadó.

Cal menys medicació analgèsica.

L'exercici regular redueix l'ansietat i millora la confiança en tu mateixa: aprendràs a simular un part natural.

 
Què és EPI·NO®

EPI·NO® és un dispositiu per exercitar la musculatura del sòl pelvià, per a la preparació perineal abans del part i per restaurar el to muscular en el postpart, desenvolupat en estreta col·laboració amb ginecòlegs, llevadores i pacients com a exercitador dels músculs del sòl pelvià.

EPI·NO® consisteix en un baló de silicona i una pera de mà.

Tot i això EPI·NO® Delphine Plus té el clar avantatge del visualitzador de pressió integrat o manòmetre (biofeedback) que ajuda a localitzar aquests músculs del sòl pelvià difícils de trobar. El manòmetre també permet controlar el teu progrés, registra el to muscular del sòl pelvià i et motiva a millorar el teu rendiment.

 
      
 
 
 
 
EPI·NO® consisteix en:
   1. Un baló de silicona contornejat
   2. Una pera manual
   3. Un visualitzador de pressió o manòmetre (només EPI·NO®  Delphine Plus)
   4. Una vàlvula de desbloqueig de l'aire
   5. Connectada per un tub de plàstic flexible