EPI·NO® Delphine Plus

Un Plàcid començament de la vida
El naixement del teu nadó és un petit miracle que implica emocions, expectatives, entusiasme i una gran alegria. També és un treball dur! Preparant-te abans del part pots facilitar naixement del teu nadó en exercitar la musculatura pelviana i perineal amb l'EPI·NO® Delphine Plus.
 
El massatge perineal abans del naixement ajuda però no és suficient per prevenir l'alt percentatge de danys perineals que experimenten les dones durant el part. Els estrips del perineu poden causar infeccions i cicatrius i de vegades poden estar relacionats amb dolor durant el coit i altres problemes de motilitat (mal d'esquena, ciàtica, etc..).
 
Posteriorment, com a resultat de l'embaràs i del part, hi ha la possibilitat de patir incontinència urinària i/o prolapse vaginal o dels òrgans pelvians (veure la secció Recuperació pospart amb l'EPI·NO® Delphine Plus exercitant els Músculs del sòl pelvià i l'ús del biofeedback).
 
Aprendre a fer els teus exercicis pelvians correctament és una cosa que et beneficiarà per a la resta de la teva vida.
 
La idea que va conduir al desenvolupament d'EPI·NO® s'origina a l'Àfrica, on algunes dones embarassades s'insereixen suaument una carbassa en la seva vagina, per estirar els músculs pelvians i així facilitar el part natural i reduir el risc d'estrips perineals.
 
D’aquesta antiga costum africana encara en ús en l’actualitat, es va crear el programa d’exercicis amb el globus inflable de EPI·NO®i es desenvolupà aquest modern dispositiu mèdic.
 
Un estudi alemany sobre l’EPI·NO® (Schuchardt et el al. 2000) va mesurar el nivell d’ansietat, l’ús d’analgèsia, la duració del part durant la segona fase, els resultats sobre l’estat del sòl pelvià i l’índex Apgar després d’1 i 5 minuts. L’estudi va mostrar que “amb l’entrenament diari amb l’EPI·NO®, és possible reduir l’ansietat del moment del part considerablement. En reduir aquesta ansietat, també és possible acurtar el temps de la segona fase del part, així com reduir la necessitat de l’ús d’analgèsia. Gràcies a una pre expansió més lenta i suau de la vulva i la vagina regulada per la pròpia dona, ha estat possible reduir notablement els danys pelvians."
 
EPI·NO® Delphine Plus
 
EPI·NO® Delphine Plus és un dispositiu per a exercitar la musculatura del sòl pelvià, per a la preparació perineal abans del part i per a restaurar el to muscular en el pospart, desenvolupat en estreta col·laboració amb ginecòlegs, llevadores i pacients com un exercitador dels músculs del sòl pelvià.
 
EPI·NO® Delphine Plus consisteix en un globus de silicona i una perilla de mà amb un visualitzador de pressió integrat (biofeedback) per a supervisar la millora del to dels músculs del sòl pelvià. Aquest dispositiu visualitzador de pressió o manòmetre (biofeedback) t’ajudarà a localitzar aquests músculs del sòl pelvià difícils de reconèixer. El biofeedback també ajuda a supervisar el teu progrés, enregistra el to de la musculatura del sòl pelvià i et motiva per a millorar els resultats. 
 
EPI·NO® Delphine Plus consisteix en:
   1. Un globus de silicona contornejat
   2. Una perilla manual
   3. Un visualitzador de pressió (manòmetre)
   4. Una vàlvula de desbloqueig de l’aire
   5. Connectada per un tub de plàstic flexible
 
 
 
Els estudis clínics han demostrat que l’entrenament amb EPI·NO® Delphine Plus és altament eficaç. En preparar-se amb EPI·NO® Delphine Plus, es pot escorçar la segona etapa del part gairebé a la meitat: de 54 minuts (grup de control) a 29 minuts (grup de l'EPI·NO®). 
 
No solament la mare sinó també el bebè es beneficien de l’escorçament significatiu d’aquesta etapa crítica: els bebès recent nascuts d'EPI·NO® Delphine Plus eren més sans, segons el que mostraren unes comptes APGAR més altes (mesura de la vitalitat després de naixement).
 
A més a més, la demanda d’analgèsia durant el part fou reduïda en gairebé dos terços (del 42% en el grup de control al 16% en el grup de l'EPI·NO® Delphine Plus). La taxa de l’epidural es podria reduir a més de la meitat: del 29% al 14%. 
 
Els resultats clínics realcen enormement l’eficàcia de l’entrenament amb l’EPI·NO® Delphine Plus. Com a resultat de la seva preparació amb l’EPI·NO® Delphine Plus, quatre vegades més dones (comparades amb el grup de control) van experimentar un part sense cap lesió en el perineu i per tant no van patir els possibles i molt desagradables efectes secundaris d’aquestes lesions a curt i llarg termini.